Киев продължава контраофанзивата в южните части на Украйна. Армията в страната твърди,

...
Киев продължава контраофанзивата в южните части на Украйна. Армията в страната твърди,
Коментари Харесай

Киев и Москва съобщават за превзети територии

Киев продължава контраофанзивата в южните елементи на Украйна. Армията в страната твърди, че е отблъснала руските военни край 13 обитаеми места, както и че съперникът пробва да задържи завзетите територии в Херсонска и Николаевска области. Украинските управляващи оповестиха за гърмежи в Мелитопол, Харков, Днепропетровска и Сумска области.

 
От началото на офанзивната интервенция са освободени 2434 кв. км от нашата земя и 96 обитаеми места.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Сепаратистите, подкрепяни от Москва, обявиха, че са завладяли три села покрай източния град Бaхмут. Лидерът на така наречен Донецка национална република – Денис Пушилин, заяви, че обстановката в Лиман остава най-тежка, както и че съветските сили построяват отбранителна линия покрай Креминна.
Кадри от пожар на Керченския мост, който свързва анексирания Крим с Русия, се появиха в обществените мрежи в събота. Според съветски медии трафикът е бил спрян поради гърмеж на цистерна с гориво. На някои от фрагментите се вижда, че цялостен сектор от пътното платно на моста се е срутил.
Пожар избухна на Керченския мост, който свързва Русия с анексирания от нея Крим. Руските управляващи оповестяват, че случаят е провокиран от взривен камион, който довел до запалването на резервоари за гориво, транспортирани от железопътен трен. Кадри в обществените мрежи демонстрират, че елементи от пътното платно са разрушени.
Властите в Крим оповестиха, че вредите по моста ще бъдат отстранени допустимо най-бързо и упрекнаха Украйна за пожара. Един от съветниците на украинския президент - Михайло Подоляк, разяснява, че " всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено ".
Инцидентът е станал малко след 6:00 ч. сутринта локално време в събота.
Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че още 70 хиляди бойци са подготвени да се борят в така наречен „ специфична военна интервенция “. На този декор съветски медии оповестиха, че Москва е уволнила още един пълководец – този на своя Източен боен окръг, откакто по-рано през седмицата беше отхвърлен и командирът на Западния боен окръг.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР